Vermogensbeheer tarieven

Vermogensbeheer tarieven: vergelijk het zelf

De vermogensbeheer tarieven liggen niet vast, oftewel er is een verschillend tarief te vinden bij iedere aanbieder van deze dienst. Zo heeft het zeker zin, wanneer je denkt aan het inleggen van geld bij een vermogensbeheerder, om de verschillende tarieven (meestal aangekondigd op de website van de aanbieder in percentages), goed onder de loep te nemen. Wanneer je er aan denkt om je in te schrijven (veelal gratis) bij een beheerder, is het van belang om in eerste instantie een aantal zaken te bekijken. Zo kun je de vermogensbeheer tarieven goed vergelijken, maar krijg je ook een duidelijk beeld van het rendement dat je kunt verwachten.

Aanbieder Omschrijving Actie:
Zelf beleggen in aandelen of ETF? Bij eToro betaal je geen commissie of beheerkosten. Kopieer beleggingsstrategieen van anderen en maak het jezelf makkelijk. Ontdek de mogelijkheden bij deze populaire internationale broker.
Open rekening!

Met beleggen kan je inleg minder waard worden en andere kosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer
Open Gratis een rekening, geen commissie
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zelf indexbeleggen bij Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Start vandaag en bepaal zelf de inleg
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

De vermogensbeheer tarieven voor jezelf vergelijken

Er zijn verschillende stappen te zetten om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden en de te verwachten kosten bij deelname aan het vermogensbeheer. Zo bepaal je de som die je wilt inleggen. Zorg ervoor dat dit een som geld is die je goed kunt missen, bijvoorbeeld voor een periode van drie, vijf of tien jaar. Het kan interessant zijn om tevens te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor het opnemen van een bepaalde som geld van je vermogensbeheer rekening, wanneer dit nodig is. Zo weet je zeker dat je deze mogelijkheid hebt, zonder boete of extra kosten voor opname. Ook is het uiteraard belangrijk om de prognose te bekijken wat betreft het verwachte rendement van het pakket dat je kiest voor het vermogensbeheer.

Vaak biedt de aanbieder van het beheer een prognose die gebaseerd is op een bepaalde voorgaande periode, zoals de afgelopen drie jaren. Onthoud wel dat deze prognose geen garantie geeft op jouw te behalen rendement, de markt kan immers veranderen. Met al deze informatie kun je snel de vermogensbeheer tarieven voor jezelf vergelijken en weet je wat de te verwachten kosten zijn voor jou.

Verschillen in vermogensbeheer tarieven

Kies jij voor een vermogensbeheerder die een bepaald percentage hanteert voor de kosten? Ook zijn er aanbieders van vermogensbeheer die tot een bepaalde inleg-grens een vast bedrag aan kosten hanteren. Denk hierbij als voorbeeld aan kosten van 30 Euro bij een inleg tot duizend Euro. Kiezen voor een aanbieder van vermogensbeheer met een vast bedrag aan kosten geeft duidelijkheid. Toch is dit een minder vaak voorkomende mogelijkheid wanneer je een wat hoger kapitaal wilt inleggen. Maak gebruik van de informatie en het overzicht van aanbieders van het vermogensbeheer op deze website. Zo krijg je snel duidelijk welke aanbieder voor jou interessant is.