Vermogensbeheer betekenis

Vermogensbeheer betekenis: wat betekent vermogensbeheer?

Wat houdt het begrip vermogensbeheer nou precies in? Wat is het en hoe kun je jouw voordeel doen met vermogensbeheer? In principe klinkt het begrip vaak wat verwarrend. Is er iemand die het over jouw geld te zeggen krijgt wanneer je kiest voor vermogensbeheer? Niet zonder jouw vraag, toestemming en akkoord. In feite kies je er bij deze vorm van beheer voor om jouw geld te laten beleggen door iemand met verstand van zaken. Er zijn verschillende aanbieders van vermogensbeheer in Nederland. In feite gaat de beheerder voor jou aan het werk met jouw geld. Het uitgangspunt hiervan is het feit dat je wellicht meer rendement wilt krijgen van je geld, dan je zou ontvangen bij het bewaren van je vermogen op een spaarrekening.

Aanbieder Omschrijving Actie:  
Zelf een vermogen opbouwen? Dat kan met het professionele handelsplatform van FXFlat! Met meer dan 20 jaar ervaring een zeer respectabele manier om te beleggen in ETF, aandelen, opties en futures.
Bekijk de tarieven en open rekening!
Ontdek de tarieven
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen in aandelen of ETF? Bij eToro betaal je geen commissie of beheerkosten. Kopieer beleggingsstrategieen van anderen en maak het jezelf makkelijk. Ontdek de mogelijkheden bij deze populaire internationale broker.
Open rekening!
Open Gratis een rekening, geen commissie
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Online vermogensbeheer kan al vanaf € 10,- met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten. Voor bijvoorbeeld een wereldreis, de kinderen, of eerder stoppen met werken.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in fondsen met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Met Binck Fundcoach is het mogelijk om zelf te beleggen in beleggingsfondsen en ETF. Het fondsbeleggen wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt.
Gratis rekening openen
Beleg zelf in fondsen en ETF
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Start vandaag en bepaal zelf de inleg
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

De reden voor vermogensbeheer

Wellicht heb je altijd al interesse gehad in het beleggen van jouw geld. Je kunt zelf aan de slag gaan en voldoende kennis vergaren om jouw geld aan het werk te zetten en aandelen aan te kopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van deelname aan een fonds. Toch blijkt vaak dat je hier toch nog redelijk wat kennis voor nodig hebt. Bij het gebruik maken van vermogensbeheer geef je de touwtjes (wat het beleggen betreft) uit handen. Toch houdt dit niet in dat jij geen controle hebt over wat er voor je wordt gedaan. Jij kiest doorgaans uit een aantal mogelijkheden wat betreft het beleggen van jouw geld. Dit doe je door het kiezen voor een bepaald risico dat wordt genomen bij het beleggen van jouw geld bij de aanbieder van het vermogensbeheer. Zo zijn er mogelijkheden om je geld te laten beleggen met een laag risico, een neutraal risico of een hoog risico. Dit is de basis van het vermogensbeheer.

Geld laten groeien met vermogensbeheer

Bij het laten groeien van je geld kun je kiezen uit het sparen of het beleggen. Het laten beleggen van je geld met vermogensbeheer, dat is een keuze die steeds meer mensen maken. Zo kun je gebruik maken van vermogensbeheer om bijvoorbeeld gedurende vijf jaar een leuke som aan rendement bij elkaar te krijgen. Dit kun je doen voor je pensioen, studerende kinderen of een appeltje voor de dorst. Beleggen is een vak. Hier is kennis voor nodig en vaak missen we zelf de tijd om deze kennis op te doen. Jij kunt dus je voordeel doen met de kennis van zaken van de beheerders van jouw geld.