Vermogensbeheer kosten

Vermogensbeheer kosten: bereken het zelf

Het beheren van kapitaal brengt kosten met zich mee. Of je dit nu doet door middel van vermogensbeheer, of door middel van sparen. Bij het sparen betaal je uiteindelijk kosten voor de spaarrekening. Ook lever je in feite geld in wanneer de bank de rente besluit te verlagen. Helaas is dit de afgelopen jaren regelmatig het geval geweest voor de consument. Mede door de economische crisis van de afgelopen tijd hebben de banken het nodig geacht om het sparen op een rekening bij de bank minder aantrekkelijk te maken voor de consument. Dit is dan ook de voornaamste reden voor velen om te kiezen voor het gebruik maken van vermogensbeheer. De vermogensbeheer kosten worden op een andere manier berekend dan de kosten die het sparen bij de bank opleveren.

Aanbieder Omschrijving Actie:
Zelf beleggen in aandelen of ETF? Bij eToro betaal je geen commissie of beheerkosten. Kopieer beleggingsstrategieen van anderen en maak het jezelf makkelijk. Ontdek de mogelijkheden bij deze populaire internationale broker.
Open rekening!

Met beleggen kan je inleg minder waard worden en andere kosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer
Open Gratis een rekening, geen commissie
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zelf indexbeleggen bij Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Start vandaag en bepaal zelf de inleg
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Vermogensbeheer kosten berekenen

Er zijn aanbieders van het vermogensbeheer die aan de hand van een bepaald dienstenpakket een vast percentage aan kosten berekenen aan de klant. Zo blijven de vermogensbeheer kosten duidelijk en overzichtelijk. Een voorbeeld; er zijn bedrijven die het vermogensbeheer aanbieden tegen kosten van bijvoorbeeld 1%. Hierbij is het dan over het algemeen wel het geval dat er een basis (of minimum) bedrag aan kosten wordt berekend, van bijvoorbeeld 500 Euro. Het is bij het vergelijken van aanbieders van vermogensbeheer dus belangrijk om niet alleen naar het kostenpercentage te kijken, maar ook zeker naar een eventueel minimum bedrag aan te verwachten kosten. Bepaal het bedrag dat je wilt gaan inleggen op de rekening voor het beheer en besteed aandacht aan het (te verwachten) rendement. Zo kun je de gemiddelde vermogensbeheer kosten berekenen en een beeld vormen.

Geen garantie bij de vermogensbeheer kosten

Uiteraard is er bij het beleggen van kapitaal middels vermogensbeheer geen garantie voor het te behalen rendement. Wel is er een prognose. Dit is een verwachting van het te behalen rendementspercentage. Deze verwachting wordt gebaseerd op de behaalde rendementen met hetzelfde fonds over een bepaalde voorgaande periode. Vermogensbeheer is en blijft beleggen en het is dan ook belangrijk om te weten dat er een bepaald risico verbonden is aan het beleggen. Toch kan dit risico beperkt worden door bijvoorbeeld te kiezen voor een pakket aandelen waarbij belegd wordt in minder risicovolle fondsen. De keuze is aan jou!

Bekijk de vermogensbeheer kosten en het te verwachten rendement van de pakketten die worden aangeboden door de vermogensbeheerders in ons handige overzicht. Laat jouw geld voor je werken en laat de beheerders van jouw kapitaal jouw rendement bij elkaar werken.