Vermogensbeheer definitie

Vermogensbeheer definitie: wat betekent vermogensbeheer?

De vermogensbeheer definitie is vrij duidelijk. Er zijn twee vormen voor vermogensbeheer. De voornaamste vorm is individueel vermogensbeheer. Hierbij wordt het vermogen van de persoon in handen gegeven en toevertrouwd aan een beheerder. Deze beheerder zal het geld aanwenden voor beleggingen, waaruit (indien succesvol) een rendement ontstaat. Hierbij worden tussen de persoon en de beheerder van het geld duidelijke afspraken gemaakt. Deze afspraken betreffen de manier waarop zal worden belegd, welke som zal worden belegd en dergelijke.

Aanbieder Omschrijving Actie:  
Zelf een vermogen opbouwen? Dat kan met het professionele handelsplatform van FXFlat! Met meer dan 20 jaar ervaring een zeer respectabele manier om te beleggen in ETF, aandelen, opties en futures.
Bekijk de tarieven en open rekening!
Ontdek de tarieven
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Zelf beleggen in aandelen of ETF? Bij eToro betaal je geen commissie of beheerkosten. Kopieer beleggingsstrategieen van anderen en maak het jezelf makkelijk. Ontdek de mogelijkheden bij deze populaire internationale broker.
Open rekening!
Open Gratis een rekening, geen commissie
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Online vermogensbeheer kan al vanaf € 10,- met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten. Voor bijvoorbeeld een wereldreis, de kinderen, of eerder stoppen met werken.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in fondsen met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Met Binck Fundcoach is het mogelijk om zelf te beleggen in beleggingsfondsen en ETF. Het fondsbeleggen wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt.
Gratis rekening openen
Beleg zelf in fondsen en ETF
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Start vandaag en bepaal zelf de inleg
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

De vermogensbeheer definitie betreffende het beleggen

Bij het aangaan van een relatie met een beheerder van het vermogen is het maken van duidelijke afspraken betreffende het beheer deel van de vermogensbeheer definitie. Zo wordt tussen beide partijen bepaald welke vrijheid de belegger heeft wat betreft het maken van beslissingen over de verkoop of de aankoop van beleggingen. Ook zal de beheerder van het vermogen uiteraard zorgen voor een duidelijke rapportage naar de eigenaar van het vermogen toe. Iedere aanbieder van vermogensbeheer hanteert een eigen minimum bedrag waarmee men kan beleggen. Vaak is er een ondergrens (van bijvoorbeeld 50,000 Euro), maar tegenwoordig is het al mogelijk om bijvoorbeeld 1000 Euro in beheer te geven.

Gebruik maken van de vermogensbeheer definitie

Jij kunt je voordeel doen met de vermogensbeheer definitie en alle mogelijkheden die geboden worden door vermogensbeheerders. Zo kun je met een relatief lage inleg voor het beheer al rendement behalen. Dit rendement ligt doorgaans hoger dan de rente die je ontvangt bij een spaarrekening. Zo kun je jouw geld aan het werk zetten, het is interessant om jouw geld te zien groeien en de koers van jouw kapitaal te volgen. Uiteraard zijn er wel risico’s verbonden aan vermogensbeheer. Hoe goed een beheerder zijn of haar werk ook doet, men kan niet altijd succesvol voorspellen hoe het met een bepaalde belegging zal gaan. Natuurlijk is het daardoor niet altijd mogelijk om een zeer hoog rendement te behalen. Tevens is dit afhankelijk van het risico dat je neemt bij het (laten) beleggen. Zo kun je met vermogensbeheer deelnemen aan fondsen met een laag, neutraal of hoog risico. Hoe hoger het risico is, des te hoger kan het te verwachten rendement zijn. Er is nooit een absolute garantie natuurlijk.

Doe je voordeel met de definitie vermogensbeheer en maak handig gebruik van de mogelijkheden op financieel gebied. Je hoeft geen verstand van beleggen te hebben om jouw geld te laten groeien door middel van professioneel beheer van je vermogen.