Vermogensbeheer rendement

Vermogensbeheer rendement: it’s all about the money

Bij het vermogensbeheer draait alles om het opbouwen, behouden en verhogen van het rendement. Bij het sparen krijg je rente. Door de jaren heen is gebleken dat deze rente steeds lager wordt voor de consument. Zeker in het afgelopen jaar hebben vele Nederlandse bezitters van een spaarrekening post ontvangen met de mededeling dat het rentepercentage (soms voor de tweede of derde keer in een jaar) wordt verlaagd. Op deze manier wordt het sparen voor een bepaald doel, of een appeltje voor de dorst, steeds minder aantrekkelijk. Het vermogensbeheer rendement is verschillende per situatie. Toch is er iets te zeggen over de verwachting van het rendement uitgespreid over bijvoorbeeld een aantal jaren.

Aanbieder Omschrijving Actie:
Zelf beleggen in aandelen of ETF? Bij eToro betaal je geen commissie of beheerkosten. Kopieer beleggingsstrategieen van anderen en maak het jezelf makkelijk. Ontdek de mogelijkheden bij deze populaire internationale broker.
Open rekening!

Met beleggen kan je inleg minder waard worden en andere kosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer
Open Gratis een rekening, geen commissie
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zelf indexbeleggen bij Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Start vandaag en bepaal zelf de inleg
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

De verwachting van het vermogensbeheer rendement

De waarde van een belegging middels vermogensbeheer kan sterk fluctueren. Zo kan de portefeuille de ene dag bijvoorbeeld 5% rendement opleveren, maar een week daarna (of zelfs de volgende dag al) 2%. Dit is een versimpelde uitleg, maar het beeld is duidelijk. Hoe kunnen vermogensbeheerders toch een beeld scheppen van het te behalen vermogensbeheer rendement? In het algemeen zal de beheerder van je portefeuille (de beleggingen) kijken naar de historische tendensen van het rendement van een bepaald pakket of fonds. Deze historie kan door de vermogensbeheerder of de manager die voor jou handelt, gepresenteerd worden. Zo kan er een beeld worden geschept van het verloop van een bepaald pakket aandelen en het rendement door de jaren heen.

De prognose van vermogensbeheer rendement

Uiteraard zijn er vele factoren die meespelen wanneer je probeert te bepalen wat het te verwachten rendement van een belegging kan zijn. Zo hebben opkomende markten, economische crisissen en ook de politiek invloed op het rendement van beleggingen. Het is duidelijk dat zelfs de meest gedegen analyse van de historische rendementen geen garantie oplevert voor de opbrengst van jouw beleggingen. De beheerder van je vermogen zal er alles aan doen om zo goed mogelijk te handelen. Jij kiest doorgaans voor een bepaald aandelenpakket, waar hij of zij mee aan het werk gaat. Het is niet alleen in jouw belang, maar ook in het belang van jouw beheerder, dat er zoveel mogelijk rendement gemaakt wordt.

Deze onvoorspelbare factor van het vermogensbeheer rendement voegt een element van spanning toe aan het beleggen. Toch kun je hier invloed op uitoefenen door middel van het type beleggingen dat je wenst. Kies jij voor een veilig pakket beleggingen met een laag risico en een lager te verwachten rendement? Of neem je het risico en gok je op een snel en hoog rendement?